Osniva se kulturno umjetničko društvu u Vrbju

Osniva se kulturno umjetničko društvu u Vrbju

Dugogodišnja želja mještana Vrbja, da su u njihovom mjestu obnovi rad kulturnog umjetničkog društva, napokon se ostvaruje. Naime, na inicijativu zamjenika župana Brodsko-posavske županije, gosp. Davora Vlaovića, da se osnuje kulturno umjetničko društvo, a koju je iznio na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom dana Općine, nedavno su se okupili ljubitelji folklora, te organizirali prve probe.

Uvidjevši velik potencijal i potrebu mještana za postojanje ovakvog društva, Općina Vrbje na čelu s načelnikom Igorom Jurišićem daje veliku potporu u osnivanju ovog društva, te uvelike pomaže u organizacijskim poslovima. Najveći dio posla oko osnutka KUD - a preuzeo je na sebe Mjesni odbor Vrbje sa Zlatkom Marinovićem na čelu.

Nedavno su održane prve probe na kojima se okupilo oko 50 - ak ljudi, što je za svaku pohvalu za ovako malo mjesto. Plan organizatora je da se uz folklornu sekciju osnuje i tamburaški sastav, za koje se već pribavljaju narodne nošnje i instrumenti, a prvi se nastup očekuje uoči Božića.

Najčitanije