Uvodna riječ načelnika

Uvodna riječ načelnika

Poštovani, 


Osobito mi je zadovoljstvo pozdraviti Vas u ime Općine Vrbje putem službenih web stranica naše općine. Kao novoizabrani načelnik Općine Vrbje, a prvenstveno kao mladi čovjek svjestan globalnih razvojnih trendova, smatram da je postojanje web stranica u današnje vrijeme globalne informatizacije svojevrstan „must have“ u procesima razvoja svake pojedine sredine, pa tako i naše općine.


Općina Vrbje kao područje od posebne državne skrbi proteklih godina suočila se s nizom iskušenja i problema kojima smo se više - manje uspješno othrvali, no izazovi koji su pred nama nisu ništa manje zahtjevni, posebice u današnje vrijeme globalne ekonomske krize koja je zahvatila cijeli svijet.

Kako bi maksimalno iskoristili postojeće potencijele, a kojih uzgred rečeno na području Općine Vrbje imamo napretek; od iznimnih prirodnih resursa, marljivih, gostoljubivih i radišnih ljudi, pa sve do najdragocjenijeg bogatstva kojim ovo područje obiluje, a to su tradicijske vrijednosti našega kraja čijem valoriziranju i očuvanju posvećujemo posebnu pozornost, smatram da službene web stranice Općine Vrbje mogu biti generator kojim možemo pokrenuti cjeloviti razvitak područja općine.

Iako ponekad vrlo olako koristimo izraz „demokratsko društvo“, iskreno se nadam da će službene web stranice Općine Vrbje biti i svojevrstan „alat“ koji će omogućiti bolju razmjenu informacija, poboljšati komunikaciju, te itekako doprinijeti transparentnosti rada općinske uprave, a što će u konačnici rezultirati upravo onom stupnju razvijenosti demokracije kojoj svi težimo.

Jedan od glavnih ciljeva izrade službenih web stranica Općine Vrbje čini upravo promoviranje svih komparativnih prednosti ovoga područja, koje će, nadam se prepoznati i potencijalni ulagači čije investicije su uvijek dobrodošle na području naše općine.

Na samome kraju, biti će nam izuzetna čast i zadovoljstvo ako Vas ove stranice potaknu da posjetite našu općinu, te svim čulima uživate u ljepoti iznimnog posavskog krajolika, te gostoljubivosti naših stanovnika.

Načelnik
Igor Jurišić

Najčitanije