Pojekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda

Pojekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda

S ciljem poboljšanja infrastrukturne izgrađenosti cjelokupnog područja općine, te unaprijeđenja kvalitete života svih stanovnika na području Općine Vrbje, gosp. Stjepan Stipić načelnik općine u petak 13.02.2009. godine potpisao je ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Hrvatske, kojim će se iz programa Europske investicijske banke (EIB II) financirati projekt izgradnje vodoopskrbne mreže tj. opskrbnog cjevovoda u dužini od cca 11 km na području naselja Dolina i Orubica.

Kandidiranjem ovoga kapitanog infrastrukturnog projekta prema Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Općina Vrbje osigurala je 2.970.000,00 Kn sredstava potrebnih za provedbu ovoga projekta, a čija realizacija bi uzimajući u obzir vrlo skroman općinski proračun, u dogledno vrijeme bila upitna.
Od ukupno 13 projekata kojima je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH odobrilo korištenje sredstava, Općina Vrbje za projekat izgradnje opkrbnog cjevovoda na području naselja Dolina i Orubica ishodila je jedan od najvećih iznosa odobrenih sredstava.

Provedba ovoga projekta od iznimnog je značaja za cjelokupno područje općine, jer će se izgradnjom primarne infrastrukture doprinijeti ubrzanom gospodarskom i socijalnom oporavku Općine Vrbje kao područja od posebne državne skrbi.

Najčitanije