GRADI SE AUTOBUSNO UGIBALIŠTE

GRADI SE AUTOBUSNO UGIBALIŠTE

Izgradnja autobusnog stajališta uklapa se u projekt uređenja središta Vrbja

VRBJE - Djelatnici Poduzeća za ceste iz Slavonskog Broda ovih dana rade u središtu Vrbja na izgradnji autobusnog ugibališta.Izgradnju stajališta za autobuse, koje se nalazi se na županijskoj cesti, financira Županijska uprava za ceste.

Izgradnja autobusnog stajališta uklapa se u projekt uređenja središta Vrbja za što je riješena projektna dokumentacija,a izrađen je i glavni projekt. Treba još riješiti neke imovinsko pravne odnose i tada će se dobiti potvrda glavnog projekta i moći krenuti s građevinskim radovima za koje je spremna projektna dokumentacija.

Projekt je kandidiran Ministarstvu regionalnog razvoja. Prošao je administrativnu provjeru ali nije bilo novaca da se realizira ove godine.

Općinski načelnik Igor Jurišić očekuje da će Vrbje naredne godine imati uređeno središte mjesta što, kako naglašava, priliči jednom općinskom središtu. Dodaje da Vrbje kao centralno naselje u općini zaslužuje uređenje jer sadašnje stanje ne služi za primjer.

Kad se urede zelene površine, izgrade parkirališta i prometno riješi raskrižja kao jedan oblik kružnog toka, središte Vrbja će na zadovoljstvo mještana dobiti će novo lice.

Najčitanije