BOŽIĆNA RADIONICA NA DJEČJEM  ODJELU GRADSKE KNJIŽNICE

BOŽIĆNA RADIONICA NA DJEČJEM ODJELU GRADSKE KNJIŽNICE

(Ne) obično pismo za osnovce iz Vrbja, Doline i Sičica

NOVA GRADIŠKA, (Ne)obično pismo naziv je Božićne radionice upriličene 15. prosinca u Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška. Gosti su bili učenici od prvog do trećeg razreda OŠ Ljudevita Gaja (kombinirani odjel) Područnih škola Vrbje, Dolina i Sičice, njih 29. i njihove učiteljice Marija Abrić, Marina Šaufek Podhraški, Suzana Aleksić i Marinela Andrašić.

Voditeljica radionice Renata Matijašević uz riječi dobrodošlice, kao uvod u radionicu, razgovarala je s djecom o Božiću, darovima, blagdanskom ozračju, a potom im pročitala i priču (Ne)obično pismo u kojoj „Djed Božićnjak“ piše pisma djeci i traži od njih pomoć kako bi spasili životinje od gladi zbog velike hladnoće i duboka snijega. Djeca su potom izrađivala koverte i također pisala pisma u kojima su poželjela da im „Božićnjak“ daruje ono što se, zapravo, ne može kupiti, a to su mir, dobrota, zdravlje za obitelj, rođake, prijatelje, sreću, petice u školi,... Djeci su pomogle i učiteljice te uz voditeljicu radionice i knjižničarka Ankic Višić. Potom su pisma pročitana, a onda koverte zatvorene i stavljene na pano kako bi ih „Djed Božićnjak“ po dolasku u Dječji odjel Knjižnice našao. Radionica se odvijala u neposrednoj atmosferi uz božićne pjesme, tako da je na vrlo lijep način svim sudionicima topao božićni ugođaj ugrijao srca i duše, a djeca pokazala svojim porukama i željama kako itekako imaju osjećaje za one u potrebi.

Po završetku radionice nastavljeno je druženje uz tople napitke i slastice, koje su im pripremili njihovi domaćini, za koje je ovaj dan, prema riječima Renate Matijašević, bio doista poseban, kao i za djecu Područnih škola, koja nemaju priliku često dolaziti u Gradsku knjižnicu Nova Gradiška.

Najčitanije