ODRŽANA DESETA TRADICIONALNA BRANITELJSKA REGATA SAVOM

ODRŽANA DESETA TRADICIONALNA BRANITELJSKA REGATA SAVOM

DOLINA - U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Dolini na obali Save održano je još jedno svečano, dostojanstveno i spontano druženje.

Uz potporu Općine Vrbje članovi Udruge "Vreba" okupili su mještane i brojne goste i dočekali sudionike tradicionalne regate Savom koju je i ove godine organizirala Braniteljska udruga "Prijatelji rijeke Save". Dočeklai su ih Igov Jurišić, općinski načelnik u Vrbju i saborski zastupnik Davor Vlaović.

U ovoj tradicionalnoj manifestaciji, koja se ove godine održala po deseti puta i čiji je cilj njegovanje stečevina Domovinskog rata, sudjelovali su bicikisti Biciklističkog kluba "Psunj" Nova Gradiška i Konjogojske udruge " Konji bili konji vrani" Nova Gradiška čiji su konjanici projahali kroz Dolinu i bili najatraktivniji dio dočeka sudionika regate. Sudionici regate dan prije svojim su plovilima krenuli iz Slavonskog Broda i došli do Davora gdje su prenoćili-

Slavila se "Oluja", velika pobjeda hrvatskih oružanih snaga i prisjetilo poginulih hrvatskih branitelja. Kod spomen križa na obali Save njima u čast položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a potom je uslijedilo druženje uz glazbu i gastronomske specijalitete. Igrala se i vreba, stara i jedinstvena igra koja se igra samo u Dolini.

Načelnik Igor Jurišić zahvalio se u ime svih mještana sudionicima regate jer su u Dolinu došli obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Braniteljima je čestitao njihov dan i, kako je naglasio, dan kada se sjećamo velike pobjede hrvatske vojske i oslobađanja okupiranih područja. Zahvalio se braniteljskim i civilnim udrugama koje su u Dolini sudjelovale u obilježavanju 5.kolovoza i doprinijele da se ova manifestacija organizira i održi.

Prelijepo je danas u Dolini. Čestitam organizatorima na još jednoj manifestaciji u spomen na naše branitelje i na "Oluju" koja je bila veličanstvena akcija nakon koje je Hrvatska ponovno postala cjelovita. Današnjim sjećanjem na poginule, stradale i preminule branitelje prizivamo jednu novu "oluju", da se prije svega zaštite prava branitelja, a i da se gradi onakva Hrvatska kakvu su branitelji sanjali - kazao je saborski zastupnik Davor Vlaović.

 

 

Najčitanije