Završena regata Sisak-Dolina

Završena regata Sisak-Dolina

Dolaskom sudionika u Dolinu, 4. kolovoza oko 15,00 sati, završena je treća po redu regata Sisak-Dolina, u organizaciji Hrvatske udruge dragovoljaca Domovinskog rata. Kao i prethodnih godina, regata je održana u spomen na „Oluju“, veliku pobjedu hrvatske vojske u Domovinskom ratu.
Općina Vrbje i Mjesni odbor Dolina sudionicima regate su pripremili svečani doček. Na obali Save su ih dočekali načelnik Općine Igor Jurišić i dožupan Davor Vlaović, te nekoliko stotina mještana Doline i njihovih gostiju. Sudionici regate su položili vijence ispred spomen ploče poginulim braniteljima, a nakon toga je uslijedila Sveta misa u crkvi u Dolini. Mještani su za sudionike regate i goste organizirali niz prigodnih sadržaja, među kojima i natjecanje u „vrepčanju“, tradicionalnoj igri koja je karakteristična upravo za naselje Dolinu. 
Sudionici regate su izrazili zadovoljstvo organizacijom, interesom gledatelja te odličnim prijemom sudionika na svim postajama regate. Kako regata svake godine okuplja sve veći broj gledatelja, osim sjećanja na akciju „Oluja“ i pobjedu u Domovinskom ratu, prepoznata je i kao odlična prilika za promoviranje turističkih potencijala rijeke Save, te se u budućnosti očekuje da će održavanje regate postati jedan od glavnih turističkih događaja na ovom području.

FOTOGALERIJA

Najčitanije