ROKOVO U VRBJU

ROKOVO U VRBJU

Pod pokroviteljstvom Općine, u subotu, 14. kolovoza u organizaciji NK „Saturn“ obilježen je Dan Općine Vrbje, Rokovo. Kao i prethodnih godina, u središtu mjesta se okupio velik broj mještana i uzvanika, među kojima su bili i zamjenici župana Brodsko-posavske županije, gospođa Ružica Vidaković i gospodin Davor Vlaović. Program je započeo u 11 sati smotrom svečanih konjskih zaprega. Nakon što je povorka zaprega prošla kroz selo, sudionici su u središtu mjesta zaplesali kolo. Smotra zaprega je ove godine imala ocjenjivački karakter. Najljepšom je proglašena zaprega Antuna Grgića iz Adžamovaca, drugo mjesto je pripalo Slavku Matoševiću iz Tisovca, a treće Zvonku Domazetoviću iz Adžamovaca, a nagrade im je uručila zamjenica županica gospođa Ružica Vidaković. 

Program je nastavljen održavanjem pokazne vatrogasne vježbe u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrbje kojom je demonstrirana spremnost i uvježbanost članova lokalnog DVD-a. Nakon uspješno održane vježbe, sudionici i gosti su pozvani da se okrijepe bogatom gastronomskom ponudom. Ni ove godine nije izostao pečeni vol, koji je postao tradicija obilježavanja Dana Općine Vrbje, a uzvanici su također mogli kušati pečenu janjetinu, jela sa roštilja te domaće pivo OPG-a Bošnjak iz Sičica. 

U nedjelju, 15. kolovoza program obilježavanja Dana Općine nastavljen je Međunarodnim ribolovnim kupom „Bistro“ na ribolovnoj stazi „Kamen-Mačkovac“ i Općinskim nogometnim kupom na kojem su snage odmjerile ekipe Bodovaljaca, Mačkovca, Doline i Vrbja. U finalu je pobjedu odnijela ekipa Bodovoljaca koja je rezultatom 3:0 nadigrala ekipu Mačkovca. FOTOGALERIJA...

Najčitanije