Počinje nova školska godina

Počinje nova školska godina

U ponedjeljak 06. rujna počinje nova školska godina. U školama su u tijeku posljednje pripreme za početak nastave, a ljetno razdoblje iskorišteno je za uređenje i opremanje prostorija i okoliša škole.

Već trinaestu godinu za redom, s početkom školske godine, kreće i akcija MUP-a usmjerena ka zaštiti najmlađih sudionika u prometu . Akcija „Poštujte naše znakove“ koja je do sada nosila ime „Djeca prijatelji u prometu“ provodi se početkom svake nove školske godine kako bi osnovnoškolci, a posebice polaznici prvih razreda, lakše svladali svoje prve samostalne korake u prometu. U sklopu aktivnosti MUP-a policija će biti nazočna na svim raskrižjima u blizini 33 osnovne i 83 područne škole na području Brodsko - posavske županije. Nadalje, biti će uklonjeni svi eventualni nedostaci na prometnicama u blizini škola.

Suradnjom škola i policije osigurana je edukacija za najmlađe, gdje će policajci na roditeljskim sastancima upoznavati mlade sudionike sa pravilima ponašanja u prometu.

Pozivaju se svi vozači na savjesnu i oprezniju vožnju, kako bi 1559 prvačića s područja naše županije moglo što sigurnije i bezbrižnije krenuti na put ka svojim školama. 

Najčitanije