Obavijest korisnicima izravnih plaćanja u poljoprivredi

Obavijest korisnicima izravnih plaćanja u poljoprivredi

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava sve korisnike izravnih plaćanja u poljoprivredi, da predispit obrasca za podnošenje zahtjeva za izravna plaćanja u biljnoj proizvodnji (Obrazac br. 1/2010.) za 2010. godinu mogu preuzeti u prostorijama Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju- ispostava Regionalnog ureda za Brodsko-posavsku županiju na adresi Nova Gradiška, Kralja Tomislava 1, 1.kat, sobe 32 i 33.

Obrazac br 1/2010.- Zahtjev za izravna plaćanja u biljnoj proizvodnji sadrži prijavu površina pod kulturom i zahtjeve za:
-osnovno plaćanje po poljoprivrednoj površini (livade i pašnjaci; ostale vrste korištenja)
-posebna plaćanja u biljnoj proizvodnji (višegodišnji nasadi; vinogradi-teži uvjeti gospodarenja; sjeme; povrće za industrijsku preradu; šećernu repu; ostale kulture-povrće, ljekovito bilje, jagode i hmelj; ekološka proizvodnja-oranice, višegodišnji nasadi, livade i pašnjaci)
-ostala plaćanja u biljnoj proizvodnji (prerada ploda masline; maslinovo ulje ekstra djevičansko; voćne i lozne sadnice-certificirane i standard i sadnice maslina; duhan)

Rok za podnošenje zahtjeva za izravna plaćanja u biljnoj proizvodnji je od 1. ožujka do 15. svibnja 2010. Zahtjev za izravna plaćanja u biljnoj proizvodnji, u navedenom roku, može se popuniti i putem AGRONET-WEB aplikacije (www.apprrr.hr) namijenjene poljoprivrednom gospodarstvu za:

-pregled podataka iz Upisnika poljoprivrednih gospodarstava
-elektroničko popunjavanje zahtjeva za izravna plaćanja
-pregled propisa vezanih uz ostvarivanje prava na potporu.

Za pristup AGRONETU-u potrebno je zatražiti korisničko ime i zaporku u Regionalnom uredu Agencije za plaćanja Slavonski Brod, Petra Krešimira IV 1.

Najčitanije