„Šutnja nije zlato“ – edukativna društvena kampanja

„Šutnja nije zlato“ – edukativna društvena kampanja

„Šutnja nije zlato“ – edukativna društvena kampanja

 

Općina Vrbje je partnerska organizacija na projektu „RU:TOPIA – zajednica po mjeri mladih II" kojega provodi Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ iz Bodovaljaca. Projekt se provodi tijekom cijele 2023. godine, financijski ga je podržao Središnji državni ured za demografiju i mlade.

 

U sklopu projekta se provodi edukativna društvena kampanja „Šutnja nije zlato“ koja se provodi s ciljem destigmatizacije pitanja mentalnog zdravlja i promicanja značenja mentalnog zdravlja i njegove njege na dubljoj razini. Također, kampanjom se promiču ponašanja koja su dobra za rješavanje problema, izgradnja kvalitetnih odnosa, empatija i pozitivna slika o sebi.

 

Kampanju je pripremilo 11 mladih osoba s područja općine Vrbje te 5 volontera i volonterki. Mladi su sami odlučili koje materijale će izrađivati, a voditelji radionica su ih podržali te smo na taj način mladima pružili mogućnost aktivnog suodlučivanja u projektu i veći stupanj participacije.

Sudionice i sudionici su tijekom pripreme kampanje razvili vještine kreativnog izražavanja, digitalne vještine, vještine provođenja društvene kampanje i digitalnog marketinga. Kampanja ima najveći utjecaj na opću populaciju mladih koji stanuju na području općine Vrbje  odnosno na skupinu mladih neobuhvaćenih projektnim aktivnostima te širu društvenu zajednicu.

 

U sklopu kampanje su izrađene video snimke, letci i vizuali, a kampanja se provodi putem društvenih mreža i medija te letaka u lokalnoj zajednici.

 

Svi materijali su objavljeni na Facebook stranici projekta.

  Šutnja nije zlato - priopćenje.docx

 

Najčitanije