Bodovaljci

Bodovaljci

Bodovaljci se nalaze na županijskoj cesti Ž – 4178 [Ž – 4158 – Zapolje – Orubica – Davor – granica Republike Bosne i Hercegovin], na 45°11`51“ geografske širine i 17°26`55“ geografske dužine.

Površinski pripada među veća naselja Općine Vrbje. Naime, svojom površinom od 13,73 km², naselje je zauzelo treće mjesto u Općini. U naselju, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, 2001. godine boravi 633 stanovnika. Evidentirano je 184 domaćinstva, dok prosječna gustoća naseljenosti iznosi 60 st./km².

Struktura stanovništva prema spolu je izjednačena, a promatrajući prema dobnoj strukturi prevladava zrelo stanovništvo s 51,0%, mladi čine 21,5%, dok 27,5% čini stanovništvo starije dobi.

Kako na cjelokupnom području Općine Vrbje, tako i u naselju Bodovaljci prevladavaju poljoprivredne djelatnosti ratarstvo i stočarstvo. Nadalje, od obrta nalazi se trgovina, ugostiteljstvo i elektronički obrt ELEKTRONIKA „PROCOM“, vl.Zoran Brkanac.

U naselju Bodovaljci od društvenih djelatnosti nalazi se nogometni klub „NK SLAVONIJA“ i „DVD BODOVALJCI“. Nadalje, u naselju se nalazi crkva Sv. Mateja, društveni dom i mjesno groblje Bodovaljci.

Najčitanije