ČUVAJU SAVSKI NASIP I PRIKUPLJAJU POMOĆ

ČUVAJU SAVSKI NASIP I PRIKUPLJAJU POMOĆ

ČUVAJU SAVSKI NASIP I PRIKUPLJAJU POMOĆ ZA POPLAVLJENU ISTOČNU SLAVONIJU

     

 

 

 

 


VRBJE, 21. svibnja 2014. - I mještani svih naselja općine Vrbje u novogradiškoj Posavini spremno su se odazvali prikupljanju humanitarne pomoći za nastradale u poplavama. Prema riječima načelnika Igora Jurišića,

sve prikupljeno otpremljeno je u Gradsko društvo Crvenog križa NG, a s obzirom da su i velike potrebe za stočnom hranom za evakuirano blago s poplavljenih područja, krenuli su u novu akciju. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva Milana i Ivana Bivolčevića odmah su odvojila dio hrane i jutros je prvih 15 tona transportirano u Otok.

 

– Kontaktirali smo s Konjogojskom udrugom u Otoku i odmah se sve i dogovorili- naglasio je načelnik Jurišić. Prijevoz je također osigurao Milan Bivolčević vlastitim kamionom, a kako je rekao, nastavit će s prikupljanjem stočne hrane. U pripremi je još 25 tona, a već su se počeli javljati i poljoprivrednici s okolnog područja općine Vrbje.

Bez obzira što su i sami uz Savu čiji vodostaj je još uvijek visok i na snazi su redovne mjere od poplave, kao i 24 satna dežurstva duž cijelog nasipa, kažu i mještani i prvi ljudi općine, načelnik Jurišić, njegov zamjenik Mladen Konjević, kao i donatori, situacija kod nas uopće se ne može usporediti s katastrofom koju je doživjela istočna Slavonija.

Kada se vode povuku u korita rijeka i na području ove općine organizirat će se nove humanitarne akcije kako bi se pomoglo stanovništvu koje će pri povratku u svoje domove doista trebati baš sve i sva pomoć će im dobro doći.

Najčitanije