Policijska preventivna akcija

Policijska preventivna akcija

Povodom početka školske godine policija svake godine, pa i ove provodi preventivno represivne aktivnosti tijekom mjeseca rujna, a u okviru akcije „Poštujte naše znakove“.

Sukladno tome tijekom mjeseca kolovoza policijski službenici su s predstavnicima tijela jedinica lokalne i područne samouprave nadležnim za promet, te tvrtkama nadležnim za održavanje prometnica izvršili pregled stanja svih prometnica i prometne signalizacije u zonama škola. U narednom periodu, a posebno tijekom mjeseca rujna policijski službenici će u dogovoru s predstavnicima prosvjetno-pedagoške službe i ravnateljima škola organizirati kraća predavanja i razgovore u svim prvim razredima osnovnih škola s ciljem upoznavanja djece i njihovih roditelja sa temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu.

Tijekom mjeseca rujna svakog radnog dana, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici će pojačano operativno i preventivno pokriti prilazne ceste, ulice i raskrižja u zonama škola radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece, te će na osnovu vlastite prosudbe izvršiti pojačani nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama u zonama škola u cilju represivnog djelovanja na vozače koji ne poštuju ograničenje brzine. Također će policijski službenici u vrijeme trajanja ove akcije pojačano provoditi i nadzor autobusa koji prevoze djecu.

Najčitanije