Obilježen Dan Općine Vrbje i blagdan sv. Roka

Obilježen Dan Općine Vrbje i blagdan sv. Roka

U četvrtak 16. kolovoza U Vrbju je svečano obilježen Dan Općine i blagdan sv.Roka. Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Vijence su položili predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te predstavnici Općine, Županije, DVD-a i Vatrogasne zajednice.

Već tradicionalno nakon polaganja vijenaca uslijedila je sveta misa koja je služena na otvorenom, odnosno na početku ulice sv. Roka, a koju je predvodio pater Josaphat N. Mosha misionar iz Tanzanije.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je odmah nakon mise, a vodio ju je predsjednik Antun Strinavić. O svemu što je u proteklih godinu dana napravljeno u Općini izvijestio je načelnik Igor Jurišić. Među ostalim istaknuo je projekte cestogradnje, Sanaciju deponije, modernizaciju ekološke javne rasvjete, obnovu Društvenog doma u Bodovaljcima, obnovljen dom u Dolini i Sičicama, uređenje poljskih putova. Istaknuo je i početak radova krajem ovog mjeseca na izgradnji ambulante u Vrbju, kao i poslove detaljne melioracijske odvodnje što će poboljšati uvjete razvoja poljoprivrede na ovom području.

Općina provodi i projekt Javnih radova - održavanje javnih površina te socijalni program Pomoć u kući starijim i nemoćnima. Također sufinanciraju prijevoz učenika srednjih škola, financiraju malu školu, sufinanciraju cijene registracije traktora, te potiču pronatalitetnu politiku kroz financijsku pomoć za svako novorođeno dijete u želji da zaustave negativan trend smanjenja stanovništva. Uz to Općina podržava brojne manifestacije kao i rad mnogobrojnih udruga i sportskih klubova sa svoga područja.

Riječi potpore Općini Vrbje uputili su i načelnik Općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić, zamjenik načelnika Općine Dragalić Igor Šupica, te dožupan Davor Vlaović.

Nakon svečane sjednice nastavljeno je zajedničko druženje, a u poslijepodnevnim satima upriličena je povorka svečanih konjskih zaprega u organizaciji KUD-a Vrbje, a pod pokroviteljstvom Općine. FOTOGALERIJA...

Najčitanije