Sastanak potencijalnih osnivača LAG – a „Zapadna Slavonija“

Sastanak potencijalnih osnivača LAG – a „Zapadna Slavonija“

Proteklih nekoliko mjeseci pokrenuta je inicijativa osnivanja Lokalne akcijske grupe (LAG) „Zapadna Slavonija“ s ciljem osnivanja zajedničkog „tijela“ kroz povezivanje i suradnju javnog, privatnog i neprofitnog sektora na području Grada Nove Gradiške, te Općina Cernik, Rešetari, Staro Petrovo Selo, Vrbje, Davor, Dragalić, Gornji Bogićevci, Okučani i Stara Gradiška. 

Navedene općine te predstavnici gospodarskog i društvenog sektora, te civilno društvo i udruge s tog područja, prepoznali su važnost osnivanja LAG-a, te iskazale potrebu za zajedničkom suradnjom u osmišljavanju i poticanju projekata korištenjem sredstava strukturnih fondova EU, s ciljem poboljšanja kvalitete života u ruralnim zajednicama. Samo se zajedničkom suradnjom i zalaganjem sva tri sektora može postići željeni cilj i doprinijeti uspješnom razvoju ovoga kraja.

Stoga će se u četvrtak, 29.03.2012. godine u prostoru Općinske Vijećnice Općine Rešetari, Vladimira Nazora 30, održati 1. sastanak potencijalnih osnivača LAG-a s početkom u 11.00 sati.

Cilj prvoga sastanka je upoznati potencijalne osnivače o projektu osnivanja LAG-a te ulozi i odgovornosti osnivača u radu i funkcioniranju LAG-a. Domaćin prvog radnog sastanka potencijalnih osnivača je Općina Rešetari, a svi slijedeći sastanci će biti održavani po dogovoru te ravnopravno na područjima ostalih osnivača.

Najčitanije