Osnovana Udruga mladih „Sičice“

Osnovana Udruga mladih „Sičice“

U nedjelju 04. ožujka u Općini Vrbje osnovana je još jedna udruga. Naime, dvadesetak mladih, u dobi od 18 do 36 godina, s područja naselja Sičice okupilo se i odlučilo osnovati Udrugu mladih.

za predsjednika udruge izabran je Štefan Štivičić. Prva je to udruga koja okuplja mlade na području Sičica. Cilj udruge je u predstojećem vremenu promijeniti opće prihvaćeno uvjerenje kako mladi u seoskoj sredini danas nemaju mogućnosti, niti prilike sudjelovati u kreiranju života lokalne zajednice. Od jednostavnih akcija koje će, malo po malo, mijenjati izgled mjesta, do onih, zahtjevnijih, poput organizacije kulturnih i edukativnih sadržaja namijenjenih mladim ljudima, članovi Udruge nastojat će animirati što više mladih ljudi Sičica. 

Planom i programom koji je usvojen na osnivačkoj skupštini, članovi Udruge opremit će prostorije u kojima će se sastajati, urediti dječje igralište u mjestu, pomoći organizaciju Memorijalnog malonogometnog turnira zajedno s članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva, te organizirati turnir u belotu. Kako ne bi zanemarili i edukativno-obrazovne aktivnosti, članovi Udruge mladih planiraju aktivno surađivati s Područnom školom u Sičicama, te drugim, srodnim udrugama, ali prvenstveno s udrugama mladih s područja Brodsko posavske županije.

Uz ostale udruge koje djeluju na području Općine Vrbje i ovoj novoosnovanoj udruzi obećana je pomoć i podrška Općine i načelnika Igora Jurišića, kako na organiziranju raznih akcija, tako i pri realizaciji raznih projekata koji su u planu i programu Udruge mladih Sičice“.

Najčitanije