ROKOVO U VRBJU

ROKOVO U VRBJU

Uživalo se u svirci, pjesmi, plesu i gastronomskoj ponudi

Tradicionalno uz Dan općine Vrbje 16.kolovoz 2016.g. mještani Vrbja slave i svog zaštitnika sv. Roka. Svetkovina je počela tradicionalnom misom na otvorenom koju je služio velečasni Željko Volarić.

Iako su mještani blagovali kod svojih domova, ipak ni ove godine nije izostalo ni zajedničko slavlje ni blagdansko druženje u središtu mjesta. Uz glazbu, pivo i vino, te ostale osvježavajuće napitke na raspolagnju su bili pečena janjetina, ćevapi, a ni ove godine nije izostao vol na ražnju.

Za poseban ugođaj i ove su se godine  pobrinuli vrijedni članovi KUD-a "Vrbje"koji su organizirali još jednu smotru folklora pod nazivom "Rokovo u Vrbju".

Kroz Vrbje su projahali konjanici i provezle se svečano ukrašene kočije, a na pozornicu u središtu mjesta doveli su  kulturno umjetnička društva "Radinje" iz Siča, KUD "Drežnik" iz Drežnika i KUD "Trenk" iz Nove Gradiške.  Posjetitelji koji su se okupili u velikom broju  ispred mjesnog doma s prekrasno uređenom pozornicom uživali su u svirci, pjesmi i plesu, te nastupu malih , velikih i onih starijih  folkloraša, pjevačkih skupina i tamburaša.

Smotru folklora "Rokovo u Vrbju", otvorio je saborski zastupnik Davor Vlaović, a folkolraše i publiku u ime općine Vrbje pozdravio je načelnik Igor Jurišić, a u ime KUD-a "Vrbje" predsjednica marijana Sekulić.

Organizator i svi sudionici dobili su čestitke i pohvale, jer kako su naglasili , svojim entuzijazmom njeguju običaje i tradiciju svog zavičaja. Zato, kako su rekli načelnik Igor Jurišić i saborski zastupnik Davor Vlaović, ne izostaje financijska potpora kulturno umjetničkm društvima od strane općine i županije.

Ovo pučko okupljanje nastavljeno je do kasno u noć odnonsno do ranih jutranjih sati novog dana...

 

 

 

Najčitanije