REGATA 2017. DOLINA

REGATA 2017. DOLINA

ODRŽANA JEDANAESTA   BRANITELJSKA REGATA  SAVOM  OD SLAVONSKOG BRODA DO DOLINE

 

 DOLINA, 6.  kolovoza 2017.  - U  povodu Dana pobjede i  domovinske zahvalnosti i Dana  hrvatskih branitelja u Dolini  je 5. kolovoza  bilo, kao i prethodnih deset godina,  svečano i dostojanstveno. Održana je tradicionalna regata Savom od Slavonskog Borda do Doline gdje je sudionicima regate  priređene svečan doček, a uz mještane i njihove goste,  dočekali su ih saborski zastupnik Davor Vlaović,  načelnik Općine Vrbje  Igor Jurišić i njegova zamjenica Barbara Jurčević, te predsjednik Općinskog vijeća Mladen Konjević.  

    Sudionici regate, predstavnici braniteljskih udruga i Općine Vrbje  položili su  vijence i zapalili svijeće  kod križa, koji je  u na obali Save postavio Mjesni odbor Dolina u počast  svim domoljubima koji su živote dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

     Dodajmo da je i ove godine  Braniteljska udruga  „Prijatelji rijeke Save“  pod  pokroviteljstvom Općine Vrbje organizira  tradicionalnu regatu Savom  kojom slave  veliku pobjedu  hrvatskih oružanih snaga u VRO „Bljesak“.

   

-Za sve građane Republike Hrvatske ovo je ponosan dan. Svima čestitam Dano pobjede i  domovinske zahvalnosti, a  braniteljima posebno  i Dan branitelja. Čestitke načelniku i Općini Vrbje na  po jedanaesti put organiziranoj regati rijekom Savom od Slavonskog Broda do Doline. Prije je regata išla od Siska do Doline, a ovo sada je simbolično povezivanje naše županije, kako su nekada 108.  brodska brigada HV,  specijalna policija  i druge oružane postrojbe  koje su dolazile  područja Borda i šire iz Slavonije u pomoć novogradiškom kraju.  Ovom regatom se povezuju svi branitelji, a to je ujedno i poziv da budemo svi jedinstveni  kao što smo bili  1991. godine.

    Vidim da se uključilo puno judi, kao što načelnik kaže,  od 7 do 77 godina. Upravo je to  cilj ove manifestacije da se ne zaboravi doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju Republike Hrvatske, a  pogotovo sjećanje  na poginule branitelje. Kroz jedno takvo zajedništvo želimo zajednički graditi Hrvatsku - kazao je saborski zastupnik Davor Vlaović.

 

-Jedanaesti puta organizator  ove regate je Braniteljska udruga  „Prijatelji rijeke Save“ . Organizator dočeka sudionika regate i svega  što se dešava  je  Udruga „Vreba“ iz Doline, koja promovira našu staru i tradicionalnu igru Vrebu.  Obilježavamo Dan pobjede, a posebno me veseli što u organizaciju imamo uključene save generacije, a uključeno je i Dobrovoljno vatrogasno društvo. Imamo problem  s odljevom stanovništva i svakim danom nas je sve manje. Svi su se uključili u ovako  lijep doček  i proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti- kazao je načelnik Igor Jurišić i istaknuo dobru suradnju Općine Vrbje s braniteljskim udrugama.

      Organizator je i ove godine  je   organizirao  popratne sadržaje uz  druženje  i kupanje  u Savi.  Bilo je  tu jela i pića, a za dobru glazbu pobrinuo  se  Tamburaški sastav „Merak“.

 

Najčitanije