PROJEKT ZAPOŠLJAVANJA ŽENA U OPĆINI VRBJE

PROJEKT ZAPOŠLJAVANJA ŽENA U OPĆINI VRBJE

PROJEKT ZAPOŠLJAVANJA ŽENA: 45 žena sa područja Općina Davor, Vrbje i Dragalić  potpisalo ugovore u zapošljavanju

 

   Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška danas je potpisalo ugovor o zasnivanju radnog odnosa sa 45 žena sa područja Općina Davor, Vrbje i Dragalić.

Kako  kaže Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva  CK i voditelj projekta,  u Davoru je zaposleno 19 žena,  od kojih je 16 starije od 50 godina, dvije su invalidne osobe, a jedna žena je imala obiteljsko nasilje. U općini Vrbje zaposleno je 11 žena starijih od 50 godina, a  u Općini Dragalić  15 žena  od kojih je 14 sarije od 50 godina i jednu ženu koja je  pretrpjela obiteljsko nasilje.

     Žene su uz bicikle dobile, ruksake, klompe, majice, kape, rukavice i kišne mantile. Dobiti će i  higijenske potrepštine za održavanje čistoće u kućanstvu   kao i  higijenske potrepštine za korisnike. Žene su radni odnos zasnovale od 1. svibnja, raditi će   naredne dvije godine  i skrbiti o  225 korisnika starije životne dobi.

    Franjo Pavlović i Kristina Arić, koordinatorica projekta „Program zapošljavanja  žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje,  ženama su obrazložili njihove radne  obveze i način na koji  će  skrbiti  o starim i nemoćnim osobama.  

    Dodajmo da su  partneri u ovom projektu vrijednom   6.9 milijuna kuna, koji se  u cijelosti  sufinancira  iz Europskog socijalnog fonda,  još  područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i  Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška.

     U ime Općine   Vrbje, koja  kao partner Gradskog odbora Crvenog  križa Nova Gradiška, ženama se u Vrbju obratio načelnik  Igor Jurišić. Izrazio je zadovoljstvo  što je projekt dobro apliciran na natječaj, što se kreće s njegovom realizacijom, te što će se  s područja općine zaposliti 11 teško zapošljivih žena  starijih preko 50 godina koje će skrbiti o starim i nemoćnim osobama. Dodao je da je   Općina Vrbje i  ranije provodila  slične projekte   u suradnji s Zavodom za zapošljavanje,  ali da  su trajali po nekoliko mjeseci.

Najčitanije