Poljoprivredno-poduzetničke ideje 2010.

Poljoprivredno-poduzetničke ideje 2010.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja čiji je predstavnik ministar gosp. Petar Čobanković otvorio samu manifestaciju dana 29. i 30.01.2010. u Novoj Gradiški održane su 12. ``Poljoprivredno-poduzetničke ideje 2010.`` Uz gosp. Čobankovića sve prisutne pozdravili su i župan BPŽ-a Danijel Marušić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu Ivan Katalinić, te zamjenik gradonačelnika Grada Nova Gradiška Milan Mateša. 

Na ovim 7. po redu „Poljoprivrednim-poduzetničkim idejama“ održanima u Novoj Gradiški Općinu Vrbje predstavili su Udruga Zlatne ruke, OPG Strinavić, OPG Vokičić, Peradarska proizvodnja Smoljanac i Agroprodukt Vrbje.

U ugodnom ambijentu Društvenog doma svi izlagači su imali priliku upoznati okupljene posjetitelje, kupce i moguće suradnike, s vlastitim originalnim proizvodima. Također, na taj način su ukazali na nastojanja općine da se gospodarski napredak ostvari kroz oživljavanje proizvodnje s naglaskom na autohtonim proizvodima. 


Veliki broj izlagača iz cijele Hrvatske, njih oko stotinu okupilo se ove godine na „Poljoprivredno poduzetničkim idejama“, što je ukazalo na sve veću potrebitost održavanja i pohađanja ovakvih manifestacija ponajviše zbog kontinuiranog približavanja integraciji s EU. Zainteresirani poduzetnici su upravo zbog toga mogli posjetiti pregršt seminara i radionica za kojima se na ovaj način željelo približiti sve prednosti korištenja predpristupnih fondova kao izvora financiranja dobrih poduzetničkih ideja. Teme održanih seminara bile su `` Što donosi IPARD program u Hrvatskoj - prezentacija mogućnosti ulaganja za mjere 101, 103 i 301 ``, `` Novi kreditni programi Brodsko - posavske županije i Nove Gradiške ``, te `` ARKOD - sustav identifikacije zemljišnih parcela ``, `` IPARD - radionica sa potencijalnim prijaviteljima na mjere 101, 103 i 301``, `` Dijagnostička upotreba mliječnih komponenti u upravljanju proizvodnje mlijeka ``, `` Zakon o državnoj potpori u poljoprivredi i ruralnom razvoju``, `` Uspostava Sustava poljoprivrednih knjigovodstvenih podataka - FADN u RH `` i `` Stanje ruralnog turizma u RH i okruženju ``. 


Pošto Općina Vrbje već godinama kontinuirano promiče politiku informiranja o svim pogodnostima kojima se može pomoći stanovnicima s područja općine pri ostvarivanju vlastitih poduzetničkih nastojanja , čelni ljudi općine pozdravljaju održavanje ovakvih manifestacija na dobrobit svih poduzetnika kao pokretača gospodarstva.

Najčitanije