Državni tajnik posjetio Općinu Vrbje

Državni tajnik posjetio Općinu Vrbje

U četvrtak 07.travnja, Općinu Vrbje posjetili su Željko Lenart, državni tajnik u Ministarstvu turizma, te zamjenik župana Davor Vlaović i direktor županijske turističke zajednice Pero Huljić. Gosti su obišli objekte koji se obnavljaju u cilju unapređenja ruralnog turizma, a uz potporu Ministarstva turizma.

Uz posjet OPG-u „Bošnjak“, izaslanstvo je posjetilo „Rodinu kuću“, staru tradicijsku posavsku kuću koja se obnavlja uz pomoć Ministarstva turizma u sklopu mjere „Baština u turizmu“. Nakon „Rodine kuće“ svi zajedno su obišli napušteno obiteljsko poljoprivredno imanje u Donjim Bogićevcima koje je kupila Lovačka udruga "Podložje ključevi", te ga uz sufinanciranje Ministarstva turizma adaptira i preuređuje u Lovački dom.

Kako je rekao načelnik Općine Vrbje: „Građani sve više shvaćaju značaj ruralnog turizma jer spajanjem turizma i poljoprivrede mogu ostvariti korist i poboljšati kućni budžet. Iako smo u počecima, na Posavskoj poučnoj cesti već imamo više gospodarstava koja nude svoje proizvode, od domaćeg piva, kozjih sireva, meda i rakija, do mesnih prerađevina i drugih proizvoda. Nedostaju nam smještajni kapaciteti, a „Rodina kuća“ u Dolini moći će, kao primjer autohtone arhitekture, tome uvelike poslužiti". FOTOGALERIJA...

Najčitanije